PRZEPISY

Indycza rolada ze szpinakiem i jajecznicą

Indycza rolada ze szpinakiem i jajecznicą

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Bardzo smaczna mięsna rolada, która zwróci uwagę swoim kolorem i będzie się wyróżniać na waszym wielkanocnym stole.

przepis,fotoprzepis,jajka kurze,piersi z indyka,świeże liście szpinaku,Indyk,Wielkanoc,Bezglutenowe

Indyk

Pichcił

Ilość porcji

16

Masa porcji

91 g

Energia porcji

93 kcal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

jajka kurze

5

440

sztuk

kcal

masło

1

111

łyżka

kcal

mielona czerwona papryka

1

16

łyżeczka

kcal

papryka czerwona kapia świeża

80

24

gramów

kcal

piersi z indyka

1

870

kilogram

kcal

sól

1.75

0

łyżeczki

kcal

świeże liście szpinaku

60

20

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

masło 1 łyżka

Na patelni roztapiamy masło,...

Na patelni roztapiamy masło,......

2. 

jajka kurze 5 sztuk  sól ¾ łyżeczki

...dodajemy jajka, sól, mieszamy...

...dodajemy jajka, sól, mieszamy......

3. 

...i smażymy jajecznicę.

...i smażymy jajecznicę....

4. 

piersi z indyka 1 kilogram

Piersi z indyka myjemy...

Piersi z indyka myjemy......

5. 

...i kroimy na jak największe płaty (najlepiej w poprzek włókien), około 0,8 cm grubości.

...i kroimy na jak największe płaty (najlepiej w...

6. 

Mięso rozklepujemy na cienko, ale tak, byśmy je nie potargali.

Mięso rozklepujemy na cienko, ale tak, byśmy je...

7. 

sól 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Mięso rozkładamy na papierze do pieczenia na wielkość 30x30 cm, posypujemy solą i papryką. Pod mięso możemy sobie przygotować kuchenne nitki, którymi będziemy roladę wiązać.

Mięso rozkładamy na papierze do pieczenia na...

8. 

świeże liście szpinaku 60 gramów  papryka czerwona kapia świeża 80 gramów

Szpinak myjemy, oczyszczamy paprykę i kroimy na długie paseczki. Na mięsie rozkładamy szpinak. Na stronie w którą będziemy roladę zawijać zostawiamy około 5 cm wolny brzeg. Na szpinak dajemy jajecznicę a na brzeg, skąd zaczniemy roladę zawijać, kładziemy paprykę.

Szpinak myjemy, oczyszczamy paprykę i kroimy na...

9. 

Roladę zawijamy...

Roladę zawijamy......

10. 

...i dociskamy kuchenną nitką.

...i dociskamy kuchenną nitką....

11. 

Roladę przekładamy na natłuszczone naczynie żaroodporne, smarujemy olejem, solimy i posypujemy papryką. Do naczynia wlewamy troszkę wody. Przykrywamy i pieczemy 30 minut w temperaturze 180°C. Potem odkrywamy, polewamy wypiekiem, zostawiamy odkryte i zapiekamy 10 minut.

Roladę przekładamy na natłuszczone naczynie...

12. 

Po upieczeniu usuwamy nitki. Ciepłą roladę kroimy, jeśli chcemy ją od razu podawać. Przy podawaniu na zimno kroimy ją dopiero po całkowitym ostygnięciu.

Po upieczeniu usuwamy nitki. Ciepłą roladę...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się