Halloweenowe muffiny
Kakaowe muffiny z prostą okazyjną dekoracją.
przepis,fotoprzepis,kakao proszek,polewa z białej czekolady,czekolada 85%,Muffiny,Halloween,
Muffiny
Składniki
Składniki
cukier puder | 100 | gramów | |
czekolada 85% | - | ||
jajka kurze | 2 | sztuki | |
kakao proszek | 2 | łyżki | |
kokos | 40 | gramów | |
masło | 100 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 5 | łyżek | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 75 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 75 | gramów | |
polewa z białej czekolady | - | ||
powidło porzeczkowe | - | ||
proszek do pieczenia | 1.5 | łyżeczki |
Przepis
5.
mąka chlebowa pszenna T750 75 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 75 gramów • proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
... i obydwie mąki z proszkiem do pieczenia.
6.
Gęstym ciastem napełniamy foremki do muffinek wyłożone papierowymi koszyczkami. Napełniamy za pomocą łyżki do lodów (tak jest wygodniej). Do jednego koszyczka dajemy jedną łyżkę.
7.
Muffiny pieczemy w rozgrzanym piekarniku. Pieczemy 20 minut w temperaturze 170°C. Po wystudzeniu odcinamy wierzchołki.
8.
Płaską powierzchnię, która wytworzyła nam się po odkrojeniu smarujemy rzadkim porzeczkowym dżemem.
10.
Na stężałej polewie rysujemy straszne twarzyczki. Rysować możemy czarnym spożywczym barwnikiem jadalnym albo roztopioną ciemną czekoladą.
Smacznego!