Halaszle z pangi
Doskonała, delikatnie pikantna rybna zupa z pangi. Proste i szybkie przygotowanie.
przepis,fotoprzepis,mrożona panga,mielona czerwona papryka,Zupy mięsne,Kuchnia węgierska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Zupy mięsne
Kuchnia węgierska
Składniki
Składniki
bulion z ryby | 30 | gramów | |
cebula | 100 | gramów | |
kminek | ½ | łyżeczki | |
marchew | 100 | gramów | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
mrożona panga | 300 | gramów | |
olej słonecznikowy | 50 | mililitrów | |
papryczka pepperoni | 2 | sztuki | |
papryka | 100 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | ½ | litra | |
woda | 700 | mililitrów |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • olej słonecznikowy 50 mililitrów • marchew 100 gramów • papryka 100 gramów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju. Dodajemy obraną i na grubo startą marchewkę i na drobno nakrojoną paprykę. Pod pokrywką dusimy 10 minut.
2.
bulion z ryby 30 gramów • woda ½ litra
Trzy kostki rybnego bulionu zalewamy wrzącą wodą i je odstawiamy do rozpuszczenia.
3.
mrożona panga 300 gramów • papryczka pepperoni 2 sztuki
Rozmrożoną pangę kroimy i razem z na drobno nakrojonymi papryczkami pepperoni dodajemy do warzywnej mieszanki.
4.
mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • kminek ½ łyżeczki • sól 1 łyżeczka • woda 700 mililitrów
Pangę podsmażamy, dodajemy mieloną czerwoną paprykę, kminek, sól, dobrze mieszamy i zalewamy wodą. Gotujemy 20 minut.
5.
Na koniec dodajemy przygotowany rybny (halaszle) bulion, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Podajemy ze świeżym chlebem.
Smacznego!