Gulasz z fasolą
Smaczny gęsty gulasz. Podajemy z chlebem.
przepis,fotoprzepis,łopatka wieprzowa,pomidory,czerwona fasola w puszce,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
cebula | 300 | gramów | |
czerwona fasola w puszce | 250 | gramów | |
czosnek | 2 | ząbki | |
pomidory | 400 | gramów | |
przyprawa do gulaszu | 2 | łyżeczki | |
smalec | 40 | gramów | |
sól | 2 | łyżeczki | |
woda | 500 | mililitrów | |
zielona papryka | 150 | gramów | |
ziemniaki | 200 | gramów | |
łopatka wieprzowa | 400 | gramów |
Przepis
2.
zielona papryka 150 gramów
Dodajemy, oczyszczoną, umytą i na cienkie paseczki pokrojoną paprykę. Dusimy do miękkości.
7.
pomidory 400 gramów • czosnek 2 ząbki
Pomidory zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na chwilę, wyciągamy z wody, obieramy i kroimy. Obieramy czosnek.
8.
Ziemniaki i pomidory dodajemy do prawie ugotowanego mięsa. Mieszamy i gotujemy do miękkości ziemniaków.
10.
... i przeciśnięty czosnek. Doprowadzamy do wrzenia i możemy podawać.
Smacznego!