Grzybowa zupa z suszonych grzybów
Grzybowa zupa z ziemniakami i wspaniałą kruszoną z kaszy manny.
przepis,fotoprzepis,suszone grzyby,Zupy grzybowe
Zupy grzybowe
Kategorie
Zupy grzybowe ›
Składniki
Składniki
Kruszonka z kaszy manny przepis | - | ||
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
kminek mielony | ½ | łyżeczki | |
masło | 50 | gramów | |
nać pietruszki | - | ||
suszone grzyby | 35 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
sól warzywna Natur | - | ||
woda | 1.5 | litra | |
woda | 200 | mililitrów | |
ziemniaki | 300 | gramów |
Przepis
1.
suszone grzyby 35 gramów • woda 200 mililitrów
Grzyby myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i odstawiamy na 15 minut. Wodę wylewamy.
2.
ziemniaki 300 gramów • sól 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • kminek mielony ½ łyżeczki • woda 1.5 litra
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na małe kostki. Dodajemy do grzybów, wsypujemy sól i przyprawy. Wlewamy wodę i gotujemy do miękkości ziemniaków.
3.
Kruszonka z kaszy manny przepis
Według przepisu przygotowujemy sobie z jednego jajka i kaszy manny kruszonkę.
4.
Około jedną trzecią (według tego jak chcemy mieć zupę gęstą), lub do połowy przygotowanej kruszonki wsypujemy do zupy i 10 minut gotujemy.
5.
masło 50 gramów • nać pietruszki • sól warzywna Natur
Do zupy na koniec dodajemy kawałek masła, nasiekaną natkę pietruszki i według smaku dosalamy.
Smacznego!