Grylażowe kuleczki
Nie pieczona słodycz.
przepis,fotoprzepis,płatki owsiane,rum,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie,Bez pieczenia
Wyroby cukiernicze
Kategorie
Wyroby cukiernicze › Boże Narodzenie › Bez pieczenia › Bożonarodzeniowe ciasteczka › Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia ›
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 100 | gramów | |
cukier puder | 50 | gramów | |
masło | 150 | gramów | |
olej słonecznikowy | - | ||
polewa czekoladowa | - | ||
płatki owsiane | 200 | gramów | |
rum | 3 | łyżki |
Przepis
2.
Cukier karmelizujemy ...
3.
i wylewamy go cienką warstwą na blachę wysmarowaną olejem. Odstawiamy do stężenia.
4.
Stężony karmel wycieramy z oleju papierową serwetką.
5.
Wkładamy go do foliowego woreczka i rozbijamy go wałkiem do ciasta.
6.
Potem go wysypujemy na stolnicę i rozdrabniamy wałkiem.
8.
Na drobno je mielimy.
9.
masło 150 gramów • cukier puder 50 gramów
Wsypujemy je do miski, dolewamy roztopione wystudzone masło i dodajemy cukier.
11.
Potem do ciasta dodajemy grylaż.
12.
Z ciasta wytwarzamy wałeczki i wykrawamy z nich 30 sztuk. Formujemy z nich kuleczki.
14.
Stężone kuleczki wkładamy do papierowych koszyczków. Przechowujemy w chłodnym miejscu.
Smacznego!