Gruszkowy strudel w cieście francuskim

Soczysty strudel pełen smacznych słodkich gruszek.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,gruszka,Strudle
Strudle
Pichcił
Ilość porcji
10
Masa porcji
85 g
Energia porcji
172 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
niska
Kategorie
Strudle ›Składniki
Składniki
bułka tarta | 3 168 | łyżki kcal | |
ciasto francuskie | 275 1100 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 2 121 | łyżki kcal | |
gruszka | 500 330 | gramów kcal |
Przepis

2.
gruszka 500 gramów • bułka tarta 3 łyżki • cukier kryształ 2 łyżki
Gruszki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na małe kawałki. Do środkowego pasu układamy połowę nakrojonych gruszek, posypujemy połową bułki tartej i cukru. Tak samo postępujemy z drugą warstwą. Naprzemiennym przekładaniem pasów ciasta zamykamy nadzienie.

3.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!