PRZEPISY

Gruszkowy strudel w cieście francuskim

Gruszkowy strudel w cieście francuskim

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Soczysty strudel pełen smacznych słodkich gruszek.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,gruszka,Strudle

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

10

Masa porcji

85 g

Energia porcji

172 kcal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kategorie

Strudle  

Składniki

Składniki

bułka tarta

3

168

łyżki

kcal

ciasto francuskie

275

1100

gramów

kcal

cukier kryształ

2

121

łyżki

kcal

gruszka

500

330

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 275 gramów

Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy po bokach na paski.

Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy po bokach...

2. 

gruszka 500 gramów  bułka tarta 3 łyżki  cukier kryształ 2 łyżki

Gruszki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na małe kawałki. Do środkowego pasu układamy połowę nakrojonych gruszek, posypujemy połową bułki tartej i cukru. Tak samo postępujemy z drugą warstwą. Naprzemiennym przekładaniem pasów ciasta zamykamy nadzienie.

Gruszki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na małe...

3. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się