Gruszkowe twarogowo-budyniowe pucharki
Szybka przekąska. Dla dorosłych podajemy polane jajecznym likierem.
przepis,fotoprzepis,kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową,gruszka,gruszka,twaróg mielony,Desery w pucharkach,Bezglutenowe
Desery w pucharkach
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 40 | gramów | |
cukier waniliowy | 10 | gramów | |
gruszka | 360 | gramów | |
kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową | 90 | gramów | |
miód | 10 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 500 | mililitrów | |
twaróg mielony | 250 | gramów |
Przepis
1.
mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów • cukier kryształ 40 gramów
Połowę mleka z cukrem doprowadzamy do wrzenia.
2.
kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową 90 gramów
Budyń w proszku mieszamy w drugiej połowie mleka.
3.
Wlewamy do mleka i gotujemy gęsty budyń.
4.
Pucharek (średnica około 9 cm, wysokość 9 cm) owijamy w ściereczkę, przechylamy i napełniamy gorącym budyniem.
5.
Pucharki w przechylonej pozycji stabilizujemy i budyń zostawiamy do ostudzenia.
6.
gruszka 180 gramów • twaróg mielony 250 gramów • cukier waniliowy 10 gramów • miód 10 gramów
Gruszkę myjemy, wykrawamy środek, kroimy i wkładamy do pojemnika na miksowanie. Dodajemy twaróg, cukier waniliowy i miód. Blenderem miksujemy.
7.
Twarogowe nadzienie kładziemy łyżką na budyniu.
8.
Zostawiamy do ostudzenia.
10.
... i ozdabiamy pucharki.
Smacznego!