PRZEPISY

Gruszkowe twarogowo-budyniowe pucharki

Gruszkowe twarogowo-budyniowe pucharki

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Szybka przekąska. Dla dorosłych podajemy polane jajecznym likierem.

przepis,fotoprzepis,kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową,gruszka,gruszka,twaróg mielony,Desery w pucharkach,Bezglutenowe

Desery w pucharkach

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ40gramów
cukier waniliowy10gramów
gruszka360gramów
kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową90gramów
miód10gramów
mleko półtłuste 1,5%500mililitrów
twaróg mielony250gramów

 

Przepis

1. 

mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów  cukier kryształ 40 gramów

Połowę mleka z cukrem doprowadzamy do wrzenia.

Połowę mleka z cukrem doprowadzamy do wrzenia....

2. 

kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową 90 gramów

Budyń w proszku mieszamy w drugiej połowie mleka.

Budyń w proszku mieszamy w drugiej połowie...

3. 

Wlewamy do mleka i gotujemy gęsty budyń.

Wlewamy do mleka i gotujemy gęsty budyń....

4. 

Pucharek (średnica około 9 cm, wysokość 9 cm) owijamy w ściereczkę, przechylamy i napełniamy gorącym budyniem.

Pucharek (średnica około 9 cm, wysokość 9 cm)...

5. 

Pucharki w przechylonej pozycji stabilizujemy i budyń zostawiamy do ostudzenia.

Pucharki w przechylonej pozycji stabilizujemy i...

6. 

gruszka 180 gramów  twaróg mielony 250 gramów  cukier waniliowy 10 gramów  miód 10 gramów

Gruszkę myjemy, wykrawamy środek, kroimy i wkładamy do pojemnika na miksowanie. Dodajemy twaróg, cukier waniliowy i miód. Blenderem miksujemy.

Gruszkę myjemy, wykrawamy środek, kroimy i...

7. 

Twarogowe nadzienie kładziemy łyżką na budyniu.

Twarogowe nadzienie kładziemy łyżką na...

8. 

Zostawiamy do ostudzenia.

Zostawiamy do ostudzenia....

9. 

gruszka 180 gramów

Gruszkę myjemy, kroimy...

Gruszkę myjemy, kroimy......

10. 

... i ozdabiamy pucharki.

... i ozdabiamy pucharki....

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się