Grillowane kalmary
351
Ulubiona potrawa śródziemnomorska na sposób chorwacki.
przepis,fotoprzepis,kalmary,Ryby,Przepisy na letnie grillowanie,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
bazylia | - | ||
bułka tarta | 1 | łyżka | |
czosnek | 1 | ||
kalmary | 600 | gramów | |
oliwa | 2 | łyżki | |
pieprz biały mielony | - | ||
sól | - |
Przepis
2.
bułka tarta 1 łyżka • bazylia • sól • pieprz biały mielony • oliwa 2 łyżki
Przygotowujemy mieszankę z czosnku, bułki tartej, bazylii, soli, pieprzu i oliwy z oliwek.
4.
Kalmary z zewnątrz i z wewnątrz lekko smarujemy panierką z bułki tartej.
5.
Grillujemy z każdej strony po 5 min.
Smacznego!