Grillowane drobiowe medaliony z koprem włoskim
Delikatne grillowane medaliony z piersi z kurczaka w marynacie z kopru włoskiego i tymianku.
przepis,fotoprzepis,nasiona kopru włoskiego,piersi z kurczaka,Kurczak,Przepisy na letnie grillowanie,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Kurczak
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | - | ||
nasiona kopru włoskiego | ½ | łyżeczki | |
oliwa | 3 | łyżki | |
piersi z kurczaka | 500 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki | |
tymianek | ½ | łyżeczki |
Przepis
1.
nasiona kopru włoskiego ½ łyżeczki • tymianek ½ łyżeczki • sól ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony • oliwa 3 łyżki • piersi z kurczaka 500 gramów
W moździerzy rozkruszamy nasiona kopru włoskiego z tymiankiem, solą i czarnym pieprzem. Mieszamy z poprzek przekrojonymi piersiami z kurczaka razem z olejem. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny.
2.
Grillujemy na rozgrzanej patelni z obydwóch stron po dwie minuty.
Smacznego!