Gnocchi z serem Pecorino
„Kluski” ziemniaczane z sosem z sera Pecorino i śmietany. Gnocchi można kupić i ugotować w kilka minut w wodzie lub wykonać od podstaw w domu, według naszego przepisu, który znajduje się również na tej stronie.
przepis,fotoprzepis,ziemniaczane gnocchi,ser Pecorino,śmietana (10-12% tłuszczu),Dania wegetariańskie,Kuchnia włoska
Dania wegetariańskie
Kuchnia włoska
Składniki
Składniki
nać pietruszki | - | ||
ser Pecorino | 80 | gramów | |
ziemniaczane gnocchi | 250 | gramów | |
śmietana (10-12% tłuszczu) | 200 | mililitrów |
Przepis
1.
ziemniaczane gnocchi 250 gramów • ser Pecorino 80 gramów • śmietana (10-12% tłuszczu) 200 mililitrów • nać pietruszki
Ser Pecorino trzemy na tarce na grubych oczkach i roztapiamy na patelni. Dodajemy śmietanę i mieszamy do uzyskania jednolitego sosu. Na koniec podajemy ugotowane gnocchi polane sosem serowym.
Smacznego!