Francuskie tosty - Pain perdu
Podajemy ciepłe, posypane cukrem wymieszanym z cynamonem. Dlatego,że są po prostu FANTASTYCZNE, smakują dzieciom jak i dorosłym.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,chleb tostowy,Śniadania z jajek
Śniadania z jajek
Kategorie
Śniadania z jajek ›
Składniki
Składniki
chleb tostowy | 8 | sztuk | |
cukier puder | 2 | łyżki | |
cynamon mielony | 1 | łyżeczka | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
masło | 20 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 150 | mililitrów |
Przepis
1.
mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów • jajka kurze 2 sztuki • masło 20 gramów
W mleku ubijamy jajka.Roztapiamy kawałek masła na patelni.
2.
chleb tostowy 8 sztuk
Kromkę tostowego chleba maczamy w jajkach z mlekiem i z obydwóch stron szybko smażymy na rozgrzanym maśle.
3.
Podczas smażenia kolejnych kromek według potrzeby dodajemy masło.
4.
cukier puder 2 łyżki • cynamon mielony 1 łyżeczka
Cukier puder mieszamy z mielonym cynamonem i posypujemy nim upieczone kromeczki.
Smacznego!