Flądra z masłem ziołowym

Pikantne masło doda flądrze powabny smak.
przepis,fotoprzepis,flądra,Ryby,Bezglutenowe
Ryby
Składniki
Składniki
Ziołowe masło przepis | 20 ?? | gramów kcal | |
flądra | 1 ?? | sztuka kcal | |
oliwa | 15 132 | mililitrów kcal | |
por | 150 69 | gramów kcal | |
przyprawa do ryb | 0 ?? | kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
flądra 1 sztuka
Flądrę przepłukujemy. Usuwamy z niej wnętrzności i odcinamy płetwy. Zostawiamy tylko część płetwy z ogona. W skórze robimy kilka nacięć na grzbiecie, aby ryba podczas pieczenia utrzymała swój kształt.

2.
por 150 gramów • oliwa 15 mililitrów
Pora kroimy na kółeczka. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, rozkładamy pora.

3.
sól • przyprawa do ryb • Ziołowe masło przepis 20 gramów
Flądrę solimy i z obydwóch stron przyprawiamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180°. Rybę podajemy z masłem ziołowym i duszonym brokułem.

Smacznego!