PRZEPISY

Flądra z masłem ziołowym

Flądra z masłem ziołowym

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Pikantne masło doda flądrze powabny smak.

przepis,fotoprzepis,flądra,Ryby,Bezglutenowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

Ziołowe masło przepis

20

??

gramów

kcal

flądra

1

??

sztuka

kcal

oliwa

15

132

mililitrów

kcal

por

150

69

gramów

kcal

przyprawa do ryb

0

??

kcal

sól

0

??

kcal

 

Przepis

1. 

flądra 1 sztuka

Flądrę przepłukujemy. Usuwamy z niej wnętrzności i odcinamy płetwy. Zostawiamy tylko część płetwy z ogona. W skórze robimy kilka nacięć na grzbiecie, aby ryba podczas pieczenia utrzymała swój kształt.

Flądrę przepłukujemy. Usuwamy z niej...

2. 

por 150 gramów  oliwa 15 mililitrów

Pora kroimy na kółeczka. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, rozkładamy pora.

Pora kroimy na kółeczka. Naczynie żaroodporne...

3. 

sól  przyprawa do ryb  Ziołowe masło przepis 20 gramów

Flądrę solimy i z obydwóch stron przyprawiamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180°. Rybę podajemy z masłem ziołowym i duszonym brokułem.

Flądrę solimy i z obydwóch stron przyprawiamy....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się