Filety z kurczaka z sosem tatarskim

przepis,fotoprzepis,sos tatarski,piersi z kurczaka,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak ›Składniki
Składniki
bułka tarta | 0 ?? | kcal | |
czosnek | 4 22 | ząbki kcal | |
jajka kurze | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ?? | kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
piersi z kurczaka | 1000 1100 | gramów kcal | |
sos tatarski | 200 1012 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
sos tatarski 200 gramów • czosnek 4 ząbki • piersi z kurczaka 1000 gramów
Na talerzu mieszamy sos tatarski z rozgniecionym czosnkiem.


3.
mąka chlebowa pszenna T750 • jajka kurze • bułka tarta • olej słonecznikowy
Następnie filety panierujemy w potrójnej panierce (mąka, jajko, bułka tarta) i smażymy.

Smacznego!