Filet z łososia z Gomashio
Smażony filet z łososia ze słoną sezamową przyprawą Gomashio.
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,Gomasio - sól sezamowa,Ryby,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Ryby
Składniki
Składniki
Gomasio - sól sezamowa przepis | 1 | łyżeczka | |
czarny pieprz mielony | - | ||
filet z łososia | 300 | gramów | |
olej rzepakowy | ½ | łyżki | |
sól | - |
Przepis
1.
filet z łososia 300 gramów • olej rzepakowy ½ łyżki • sól • czarny pieprz mielony
Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy mniejsze steki z łososia. Solimy i pieprzymy. Łososia obracamy na jedną stronę, smażymy, obracamy na drugą stronę i kontynuujemy smażenie. Jeśli olej za bardzo pryska, możemy przykryć patelnię.
2.
Gomasio - sól sezamowa przepis 1 łyżeczka
Serwujemy z gotowanymi ziemniakami posypane przyprawą Gomashio.
Smacznego!