Figowe ciasto
Ulubione delikatne ciasto ze słodkimi figami.
przepis,fotoprzepis,świeże figi,Ciasta,Bezlaktozowe
Ciasta
Składniki
Składniki
białko jajka | 6 | sztuk | |
cukier kryształ | 80 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 160 | gramów | |
olej słonecznikowy | 50 | mililitrów | |
proszek do pieczenia | 1 | opakowanie | |
sól | 1 | szczypta | |
woda | 50 | mililitrów | |
świeże figi | 600 | gramów | |
żółtko jajka | 6 | sztuk |
Przepis
2.
...i kroimy na ćwiartki.
6.
mąka luksusowa pszenna T550 160 gramów • proszek do pieczenia 1 opakowanie
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do żółtek.
7.
Delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek.
8.
Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozcieramy.
9.
Na cieście układamy przygotowane figi.
10.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!