Fettuccine z brokułem
Makaron z parzonym brokułem i pomidorami w delikatnym sosie z natki pietruszki i bazylii.
przepis,fotoprzepis,makaron - Fettuccine,brokuły,Makarony,Kuchnia włoska
Makarony
Kuchnia włoska
Składniki
Składniki
bazylia | - | ||
brokuły | 500 | gramów | |
czarny pieprz mielony | - | ||
czosnek | 2 | ząbki | |
makaron - Fettuccine | 400 | gramów | |
masło | 60 | gramów | |
musztarda kremska | 2 | łyżki | |
nać pietruszki | - | ||
pomidory koktajlowe | - | ||
sól | - | ||
woda | - | ||
zielona cebulka | 2 | sztuki |
Przepis
1.
makaron - Fettuccine 400 gramów • brokuły 500 gramów • masło 60 gramów • czosnek 2 ząbki • zielona cebulka 2 sztuki • bazylia • nać pietruszki • musztarda kremska 2 łyżki • czarny pieprz mielony • woda • sól
Makaron gotujemy w słonej wodzie i odcedzamy. Brokuła myjemy, rozbieramy na różyczki i parzymy. Do garnka dajemy masło, przeciśnięte ząbki czosnku, na drobno pokrojoną cebulkę, nasiekaną świeżą bazylię i natkę pietruszki, musztardę i szczyptę mielonego czarnego pieprzu. Podgrzewamy, aby masło się roztopiło. Do masła dodajemy szeroki makaron z brokułem, na średniej temperaturze ostrożnie wszystko mieszamy.
Smacznego!