PRZEPISY

Fasolowa zupa z pomidorami i mięsem

Fasolowa zupa z pomidorami i mięsem

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Doskonała strączkowa zupa. Bardzo smakuje dzieciom dla których gotujemy ją bez soli.

przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,fasola biała sterylizowana,słodka śmietana do gotowania,pomidory w puszce,Zupy z roślin strączkowych,Przepisy na potrawy dla dzieci

Zupy z roślin strączkowych

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Udo wieprzowe200gramów
cebula80gramów
cukier kryształ2łyżeczki
fasola biała sterylizowana500gramów
kminek mielony½łyżeczki
mąka chlebowa pszenna T75060gramów
nać pietruszki2łyżki
ocet-
pomidory w puszce200gramów
smalec20gramów
sok z cytryny-
sól1łyżeczka
sól-
słodka śmietana do gotowania500mililitrów
woda2litry

 

Przepis

1. 

cebula 80 gramów  smalec 20 gramów  Udo wieprzowe 200 gramów  sól 1 łyżeczka  kminek mielony ½ łyżeczki

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na smalcu (oleju). Mięso myjemy i kroimy na małe kosteczki. Dodajemy je do cebuli, solimy, dodajemy kminek...

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na smalcu...

2. 

woda 2 litry

...a po naciągnięciu zalewamy gorącą wodą. Gotujemy do miękkości mięsa (40 minut).

...a po naciągnięciu zalewamy gorącą wodą....

3. 

fasola biała sterylizowana 500 gramów

Do ugotowanego mięsa dodajemy odcedzoną fasolę z puszki. Użyć możemy również suchą fasolę, ale musimy ją najpierw ugotować do miękkości.

Do ugotowanego mięsa dodajemy odcedzoną fasolę...

4. 

słodka śmietana do gotowania 500 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 60 gramów

Z mąki i śmietany przygotowujemy zawiesinę i wlewamy ją do zupy, zagotowujemy.

Z mąki i śmietany przygotowujemy zawiesinę i...

5. 

pomidory w puszce 200 gramów

Sterylizowane pomidory kroimy na drobno i razem z przecierem w którym były sterylizowane dodajemy do zupy.

Sterylizowane pomidory kroimy na drobno i razem z...

6. 

cukier kryształ 2 łyżeczki  nać pietruszki 2 łyżki  sól  sok z cytryny  ocet

Na koniec zupę doprawiamy cukrem i dodajemy nasiekaną świeżą natkę pietruszki. Zupę według potrzeby dosalamy. Pojedyncze porcje może sobie każdy konsumujący dokwasić sokiem z cytryny lub octem.

Na koniec zupę doprawiamy cukrem i dodajemy...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się