PRZEPISY

Fałszywe szuchajdy

Fałszywe szuchajdy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Szuchajdy czyli małe co nieco które się z uwielbieniem przygotowywało w 70.-80. latach minionego wieku w Czechosłowacji. Na ich przygotowanie pilnie potrzebujecie tradycyjny kakaowy budyń w pudełku :) i puste plastikowe opakowania po jajkach.

przepis,fotoprzepis,kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową,Ciasta kremowe,Boże Narodzenie,Bez pieczenia,Bezglutenowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

biała czekolada-
cukier kryształ200gramów
kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową250gramów
masło250gramów
orzechy włoskie60gramów
rodzynki40gramów
rum3łyżki

 

Przepis

1. 

rodzynki 40 gramów  rum 3 łyżki  orzechy włoskie 60 gramów

Dwa puste plastikowe opakowania po jajkach dobrze myjemy i osuszamy. Rodzynki myjemy i zalewamy rumem. Orzechy siekamy.

Dwa puste plastikowe opakowania po jajkach dobrze...

2. 

masło 250 gramów  cukier kryształ 200 gramów

Szuchajdy gotujemy w wodnej kąpieli. Najpierw roztapiamy masło i dodajemy cukier.

Szuchajdy gotujemy w wodnej kąpieli. Najpierw...

3. 

kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową 250 gramów

Wsypujemy całą zawartość pudełeczka z kakaowym budyniem. Gotujemy 10 minut.

Wsypujemy całą zawartość pudełeczka z...

4. 

Odstawiamy z ognia, dodajemy rodzynki razem z rumem i orzechy.

Odstawiamy z ognia, dodajemy rodzynki razem z...

5. 

Mieszamy do zwartości całej masy.

Mieszamy do zwartości całej masy....

6. 

Ciepłą masę wkładamy do otworów w opakowaniach po jajkach.

Ciepłą masę wkładamy do otworów w...

7. 

Odstawiamy w chłodne miejsce na 4 godziny do stężenia, potem szuchajdy przewracamy.

Odstawiamy w chłodne miejsce na 4 godziny do...

8. 

biała czekolada

Układamy je szerszą stroną w górę i ozdabiamy roztopioną białą czekoladą.

Układamy je szerszą stroną w górę i ozdabiamy...

9. 

Gdy czekolada stężeje układamy je w papierowych koszyczkach.

Gdy czekolada stężeje układamy je w papierowych...

10. 

Przechowujemy w chłodnym miejscu. W wymienionym przepisie robiliśmy większe szuachajdy które powstały poprzez wypełnienie całej formy. Ich wielkość, a tym samym ilość sztuk możemy skorygować ilością masy umieszczonej w opakowaniach.

Przechowujemy w chłodnym miejscu. W wymienionym...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się