Dynia zapiekana z bryndzą
przepis,fotoprzepis,dynia,bryndza,Dodatki warzywne,Bezglutenowe
Dodatki warzywne
Składniki
Składniki
bryndza | 200 | gramów | |
dynia | 600 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
mleko półtłuste 1,5% | 100 | mililitrów | |
nać pietruszki | 1 | łyżka | |
oliwa | - | ||
sól | - |
Przepis
2.
bryndza 200 gramów • jajka kurze 1 sztuka • nać pietruszki 1 łyżka
W misce mieszamy bryndzę z jajkiem. Dodajemy natkę pietruszki. Wszystko razem mieszamy.
3.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, rozkładamy na niej połowę dyniowych półksiężyców i polewamy bryndzową mieszanką.
4.
mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów • jajka kurze 1 sztuka • sól
Przykrywamy resztą półksiężyców i zalewamy mlekiem z roztrzepanym jajkiem. Solimy.
5.
Zapiekamy najpierw przykryte 10 minut a potem odkryte 20 minut w 200°C. Dynia musi być miękka.
Smacznego!