Dwukolorowe twarogowe muffiny
Wspaniałe muffiny do kawy lub herbaty, na śniadanie albo jako przekąska.
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,Muffiny
Muffiny
Kategorie
Muffiny ›
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 100 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
kakao proszek | 1 | łyżeczka | |
masło | 80 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 100 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 100 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 100 | gramów | |
nasiona słonecznika | - | ||
soda oczyszczona | ½ | łyżeczki | |
twaróg mielony | 250 | gramów |
Przepis
1.
Do foremki na muffiny wkładamy papierowe koszyczki i włączamy piekarnik.
2.
jajka kurze 2 sztuki • cukier kryształ 100 gramów
Do miski wsypujemy cukier i dodajemy jajka. Ubijamy.
4.
mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 100 gramów • soda oczyszczona ½ łyżeczki
Obydwie mąki mieszamy z sodą oczyszczoną.
6.
... i mąkę.
8.
Do papierowych koszyczków rozdzielamy dwie trzecie ciasta, za pomocą łyżki do lodów (do każdego koszyczka dajemy jedną łyżkę).
9.
kakao proszek 1 łyżeczka
Do reszty ciasta dodajemy kakao. Za pomocą małej łyżeczki warstwujemy, po łyżeczce, ciemne ciasto na jasne.
11.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!