Duszona kiszona kapusta
Smaczny dodatek do drobiu podawanego z knedlem.
przepis,fotoprzepis,kiszona kapusta,Dodatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Dodatki warzywne
Składniki
Składniki
cebula | 100 | gramów | |
cukier kryształ | 40 | gramów | |
kiszona kapusta | 800 | gramów | |
kminek | ½ | łyżeczki | |
olej słonecznikowy | 30 | mililitrów | |
woda | 50 | mililitrów |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • olej słonecznikowy 30 mililitrów • cukier kryształ 40 gramów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju. Dodajemy cukier i delikatnie go karmelizujemy.
2.
kiszona kapusta 800 gramów • kminek ½ łyżeczki • woda 50 mililitrów
Kiszoną kapustę wyciskamy i dodajemy ją do cebuli z cukrem. Dosypujemy kminek i mieszamy. Dusimy ją pod przykryciem często mieszając, 20-30 minut. Jak by się przypalała, podlewamy ją odrobiną wody.
Smacznego!