Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami
Smaczne, łatwe i dość tanie danie z kapusty i wieprzowych parówek, dobrym dodatkiem jest domowy parzony knedel.
przepis,fotoprzepis,wieprzowe parówki,kapusta biała,Wieprzowina,Kuchnia słowacka,Sezonowe przepisy
Wieprzowina
Kuchnia słowacka
Kategorie
Wieprzowina › Kuchnia słowacka › Sezonowe przepisy › Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona) ›
Składniki
Składniki
cebula | 1 | sztuka | |
czarny pieprz mielony | - | ||
kapusta biała | ½ | sztuki | |
kminek | - | ||
mielona czerwona papryka | 2 | łyżeczki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 2 | łyżki | |
ocet | ½ | łyżeczki | |
olej słonecznikowy | - | ||
przyprawa warzywna | - | ||
sól | - | ||
wieprzowe parówki | 350 | gramów | |
woda | 0.3 | litra |
Przepis
4.
kapusta biała ½ sztuki • kminek • czarny pieprz mielony • przyprawa warzywna • woda 0.2 litra • sól
Dodajemy na cienkie paski pokrojoną kapustę, solimy, dodajemy kminek, wegetę i mielony czarny pieprz. Podlewamy wodą i przykryte dusimy 20 minut.
5.
mąka chlebowa pszenna T750 2 łyżki • woda 0.1 litra • ocet ½ łyżeczki
Gdy kapusta zmięknie zagęszczamy w wodzie wymieszaną mąką i jeszcze chwilę gotujemy. Po ugotowaniu dodajemy ocet.
6.
Serwujemy z knedlem.
Smacznego!