PRZEPISY

Drożdżowe sakiewki z serem feta i porem

Drożdżowe sakiewki z serem feta i porem

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Wspaniałe słone przekąski.

przepis,fotoprzepis,por,ser Feta,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

15

Masa porcji

90 g

Energia porcji

257 kcal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cukier kryształ

1

21

łyżeczka

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

mleko półtłuste 1,5%

250

120

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

1

18

łyżeczka

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

500

1735

gramów

kcal

olej słonecznikowy

100

899

mililitrów

kcal

por

100

46

gramów

kcal

ser Feta

200

526

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

twardy ser

100

380

gramów

kcal

świeże drożdże

20

21

gramów

kcal

 

Przepis

1. Rozczyn

mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  świeże drożdże 20 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżeczka  cukier kryształ 1 łyżeczka

W ciepłym mleku mieszamy mąkę oraz drożdże z odrobiną cukru i odstawiamy by wyrósł rozczyn.

W ciepłym mleku mieszamy mąkę oraz drożdże z...

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 500 gramów  olej słonecznikowy 100 mililitrów  sól 1 łyżeczka

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól i olej.

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól i olej....

3. 

Do mąki dodajemy rozczyn i wyrabiamy ciasto.

Do mąki dodajemy rozczyn i wyrabiamy ciasto....

4. 

Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do...

5. 

por 100 gramów

Por kroimy na drobno.

Por kroimy na drobno....

6. 

ser Feta 200 gramów  twardy ser 100 gramów

Do pora dodajemy ser feta i starty twardy ser. Wszystko razem mieszamy.

Do pora dodajemy ser feta i starty twardy ser....

7. 

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy, rozdzielamy na mniejsze prostokąty. Każdy prostokąt napełniamy farszem i zamykamy.

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką...

8. 

jajka kurze 1 sztuka

Sakiewki smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Sakiewki smarujemy roztrzepanym jajkiem....

9. 

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się