Drobiowe szaszłyki z marchewką i gruszkami w parowarze
Smakowo ciekawe danie z drobiowych parówek i mięsa z kurczaka.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,marchew,gruszka,ryż,Kurczak,Przepisy do parowaru
Kurczak
Składniki
Składniki
bazylia | ½ | łyżeczki | |
gruszka | 2 | sztuki | |
marchew | 500 | gramów | |
oliwa | ½ | łyżki | |
parówki drobiowe | 6 | sztuk | |
piersi z kurczaka | 500 | gramów | |
przyprawa do grilla | ½ | łyżeczki | |
ryż | 200 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki |
Przepis
1. Przygotowanie drobiowych parówek
parówki drobiowe 6 sztuk • oliwa ½ łyżki
Parówki delikatnie nacinamy i smażymy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.
2.
piersi z kurczaka 500 gramów • przyprawa do grilla ½ łyżeczki • bazylia ½ łyżeczki
Mięso z kurczaka myjemy, kroimy na kostki, posypujemy przyprawą do grilla i bazylią. Mięso możemy sobie przyprawić również dzień przed gotowaniem.
3.
Na przygotowane szpikulce nabijamy parówkę i 2 - 3 kostki mięsa z kurczaka. Wkładamy do dolnego pojemnika parowaru.
4.
marchew 500 gramów • gruszka 2 sztuki
Marchewkę obieramy,przekrawamy wzdłuż. Z gruszek usuwamy nasionka i też kroimy wzdłuż. Warzywa i owoce wkładamy do drugiego pojemnika parowaru.
5.
ryż 200 gramów • sól ½ łyżeczki
Ryż przemywamy, wsypujemy do pojemnika na gotowanie, zalewamy wodą, solimy i wkładamy do trzeciego pojemnika parowaru. Parzymy 30 minut.
6.
Smacznego!