PRZEPISY

Drobiowe serca na śmietanie

Drobiowe serca na śmietanie

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Przepis na proste ale smaczne drobiowe serduszka z marchewką i pieczarkami w śmietanowym sosie.

przepis,fotoprzepis,serca z kurczaka,pieczarki,śmietana (10-12% tłuszczu),Sosy

Sosy

Pichcił

Ilość porcji

4

Masa porcji

451 g

Energia porcji

433 kcal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kategorie

Sosy  

Składniki

Składniki

cebula

70

31

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

¼

5

łyżeczki

kcal

kminek mielony

¼

5

łyżeczki

kcal

marchew

150

68

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

1

16

łyżeczka

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

1

53

łyżka

kcal

olej rzepakowy

½

450

decylitra

kcal

pieczarki

500

80

gramów

kcal

serca z kurczaka

500

765

gramów

kcal

sól

1

0

kcal

woda

300

0

mililitrów

kcal

śmietana (10-12% tłuszczu)

200

260

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

marchew 150 gramów  cebula 70 gramów  olej rzepakowy ½ decylitra  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  kminek mielony ¼ łyżeczki

Marchewkę i cebulę obieramy i kroimy. Szklimy razem na rozgrzanym oleju z przyprawami około 10 minut.

Marchewkę i cebulę obieramy i kroimy. Szklimy...

2. 

serca z kurczaka 500 gramów

Serca z kurczaka przekrawamy i dajemy do garnka. Mieszamy i szklimy żeby trochę naciągnęły.

Serca z kurczaka przekrawamy i dajemy do garnka....

3. 

pieczarki 500 gramów

Dodajemy pieczarki przekrojone na ćwiartki i dusimy razem pod pokrywką 40 minut.

Dodajemy pieczarki przekrojone na ćwiartki i...

4. 

śmietana (10-12% tłuszczu) 200 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  sól 1 Čl  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  woda 300 mililitrów

W międzyczasie przygotowujemy sobie mieszankę na zagęszczenie. Trzepaczką mieszamy śmietanę z mąką. Dodajemy paprykę i sól. Rozrzedzamy wodą.

W międzyczasie przygotowujemy sobie mieszankę na...

5. 

Gdy serca będą już ugotowane na miękko, dodajemy mieszankę do zagęszczenia i doprowadzamy do wrzenia aby sos zgęstniał. Według potrzeby rozrzedzamy wodą albo mlekiem, ewentualnie doprawiamy.

Gdy serca będą już ugotowane na miękko,...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się