Drobiowe rolki z kapustą i śliwkami
Doskonałe, delikatne i soczyste drobiowe rolki, faszerowane boczkiem, suszonymi śliwkami i kiszoną kapustą.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,boczek z Orawy,Kurczak,Bezlaktozowe
Kurczak
Składniki
Składniki
boczek z Orawy | - | ||
czarny pieprz mielony | - | ||
czosnek suszony | - | ||
kiszona kapusta | - | ||
mąka chlebowa pszenna T750 | 1 | łyżka | |
olej słonecznikowy | - | ||
piersi z kurczaka | 500 | gramów | |
sól | - | ||
woda | 300 | mililitrów | |
śliwki suszone | - |
Przepis
1.
piersi z kurczaka 500 gramów • sól • czarny pieprz mielony • czosnek suszony
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przygotowujemy na wielkie kotlety. Wyklepujemy je, solimy, pieprzymy i posypujemy suszonym czosnkiem.
3.
Na boczek warstwujemy kiszoną kapustę. WSKAZÓWKA: Kapustę przepłukujemy, żeby nie była zbyt kwaśna.
5.
Kotlety ostrożnie zwijamy i łączymy wykałaczkami.
7.
mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka • woda 300 mililitrów
Usmażone rolki podlewamy wodą, przykryte dusimy do miękkości około 25-35 minut. Sos możemy zagęścić skrobią albo mąką.
Smacznego!