Domowy czekoladowy budyń
Przygotujcie sobie królewski prawdziwy czekoladowy budyń z prawdziwej czekolady. Będzie troszkę droższy od tego w proszku, ale to przeżycie jest tego warte.
przepis,fotoprzepis,czekolada 70%,mleko tłuste 3,5%,Desery w pucharkach
Desery w pucharkach
Kategorie
Desery w pucharkach ›
Składniki
Składniki
migdałowy likier - Amaretto | 0.2 | mililitra | |
cukier trzcinowy | 20 | gramów | |
cukier waniliowy | 20 | gramów | |
czekolada 70% | 100 | gramów | |
mleko tłuste 3,5% | 500 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 50 | gramów |
Przepis
2.
mleko tłuste 3,5% 500 mililitrów • cukier waniliowy 20 gramów • cukier trzcinowy 20 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów
Do mniejszego garnka wlewamy mleko i dodajemy ubijając stopniowo przygotowaną mąkę. Dodajemy cukier i razem gotujemy ciągle mieszając.
3.
Gdy budyń zgęstnieje, wymieniamy trzepaczkę za drewnianą łyżkę.
4.
migdałowy likier - Amaretto 0.2 mililitra
Wsypujemy przygotowaną czekoladę i mieszamy, aż się cała roztopi. Jeśli budyń nie będzie dla dzieci, dodajcie troszkę migdałowego likieru.
5.
Gotowy budyń rozlewamy do miseczek lub pucharków.
Smacznego!