Domowy Cheesecake z borówkami
Proste ciasto bez pieczenia dla łakomczuchów.
przepis,fotoprzepis,herbatniki maślane,mascarpone,twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu,borówki,Ciasta kremowe,Bez pieczenia
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
borówki | - | ||
cukier puder | - | ||
herbatniki maślane | 250 | gramów | |
mascarpone | 250 | gramów | |
masło | 200 | gramów | |
sok z cytryny | - | ||
twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu | 250 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | gramów |
Przepis
2.
masło 200 gramów
Podczas rozkruszania roztapiamy sobie masło na średnim ogniu. Roztopione masło mieszamy z pokruszonymi herbatnikami.
3.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 gramów • mascarpone 250 gramów • twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu 250 gramów
W większej misce ubijamy śmietanę, dodajemy delikatny, kremowy, śmietanowy, świeży ser i twaróg. Delikatnie mieszamy.
4.
Do naczynia wylewamy masę z herbatników i masła i wierzch wyrównujemy.
5.
cukier puder • sok z cytryny • borówki
Korpus przykrywamy twarogowym kremem. Oszukany cheesecake wkładamy na noc do lodówki a na drugi dzień podajemy ozdobiony borówkami wymieszanymi z cukrem i sokiem z cytryny.
Smacznego!