Domowe wafelki
Niezwykle dobre nadziewane herbatniki maślane z polewą czekoladową.
przepis,fotoprzepis,wafle tortowe,Wyroby cukiernicze,Ciasteczka,Bez pieczenia
Wyroby cukiernicze
Składniki
Składniki
aromat rumowy | - | ||
cukier puder | 150 | gramów | |
czekolada do gotowania | 75 | gramów | |
masło | 300 | gramów | |
mleko w proszku | 200 | gramów | |
wafle tortowe | 75 | gramów |
Przepis
1.
masło 250 gramów • cukier puder 150 gramów
Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.
2.
mleko w proszku 200 gramów • aromat rumowy
Dodajemy mleko i 5 kropli rumowego aromatu. Porządnie mieszamy.
4.
Nanosimy drugą połową i przykrywamy waflem. Obciążamy na 30 minut.
5.
czekolada do gotowania 75 gramów • masło 50 gramów
W wodnej kąpieli roztapiamy czekoladę z masłem i polewę rozsmarowujemy na wierzch wafla. Wkładamy do lodówki do stężenia. Kroimy ostrym nożem.
Smacznego!