Domowe piersi z kurczaka
Smak słowackiej tradycji.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,mąka chlebowa pszenna T750,bułka tarta,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak ›
Składniki
Składniki
bułka tarta | - | ||
jajka kurze | - | ||
mleko półtłuste 1,5% | - | ||
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
olej słonecznikowy | - | ||
piersi z kurczaka | 1000 | gramów | |
sól | - |
Przepis
1.
piersi z kurczaka 1000 gramów
Do przygotowania domowych kotletów potrzebujemy piersi z kurczaka, najlepiej z domowej hodowli.
3.
sól • mąka chlebowa pszenna T750 • jajka kurze • bułka tarta • olej słonecznikowy
Osolone panierujemy w mące, następnie wkładamy je do roztrzepanego jajka a potem do przesianej bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Smacznego!