Dip z niedźwiedzim czosnkiem

Według tego przepisu przygotujecie sobie doskonały, pikantny śmietankowy dip z niedźwiedzim czosnkiem. Idealnie pasuje do placków ziemniaczanych, mięsa albo do maczania chipsów lub nachosów.
przepis,fotoprzepis,czosnek niedźwiedzi,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),Sosy,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Sosy
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
108 g
Energia porcji
131 kcal
Czas przygotowania
10 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
cebula | 50 22 | gramów kcal | |
czosnek niedźwiedzi | 100 19 | gramów kcal | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 150 240 | gramów kcal | |
musztarda stołowa | 1 7 | łyżeczka kcal | |
ogórek konserwowy | 50 6 | gramów kcal | |
olej z pestek dyni | 1 122 | łyżka kcal | |
przyprawa kurkuma | ½ 8 | łyżeczki kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
śmietankowy serek | 50 100 | gramów kcal |
Przepis


3.
śmietankowy serek 50 gramów • cebula 50 gramów • musztarda stołowa 1 łyżeczka • przyprawa kurkuma ½ łyżeczki
Potem dodajemy śmietankowy ser, na drobno pokrojoną cebulę, musztardę i kurkumę. Wszystko razem blenderem miksujemy.



Smacznego!