Dip z niedźwiedzim czosnkiem
Według tego przepisu przygotujecie sobie doskonały, pikantny śmietankowy dip z niedźwiedzim czosnkiem. Idealnie pasuje do placków ziemniaczanych, mięsa albo do maczania chipsów lub nachosów.
przepis,fotoprzepis,czosnek niedźwiedzi,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),Sosy,Bezglutenowe
Sosy
Składniki
Składniki
cebula | 50 | gramów | |
czosnek niedźwiedzi | 100 | gramów | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 150 | gramów | |
musztarda stołowa | 1 | łyżeczka | |
ogórek konserwowy | 50 | gramów | |
olej z pestek dyni | 1 | łyżka | |
przyprawa kurkuma | ½ | łyżeczki | |
sól | 1 | łyżeczka | |
śmietankowy serek | 50 | gramów |
Przepis
3.
śmietankowy serek 50 gramów • cebula 50 gramów • musztarda stołowa 1 łyżeczka • przyprawa kurkuma ½ łyżeczki
Potem dodajemy śmietankowy ser, na drobno pokrojoną cebulę, musztardę i kurkumę. Wszystko razem blenderem miksujemy.
Smacznego!