PRZEPISY

Delikatne śmietanowe naleśniki

Delikatne śmietanowe naleśniki

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Przepis na bardzo smaczne naleśniki, które rozpływają się na języku.

przepis,fotoprzepis,śmietana do ubijania (30-33%),Naleśniki

Naleśniki

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kategorie

Naleśniki  

 

Składniki

Składniki

cukier waniliowy1łyżka
dżem owocowy-
jajka kurze2sztuki
mleko półtłuste 1,5%200mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750200gramów
olej rzepakowy-
śmietana do ubijania (30-33%)200mililitrów

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta na naleśniki

jajka kurze 2 sztuki  cukier waniliowy 1 łyżka

Jajka ubijamy z cukrem waniliowym.

Jajka ubijamy z cukrem waniliowym....

2. 

śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów  mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów

Trzepaczką mieszamy i dodajemy śmietanę i mleko. Stopniowo dodajemy mąkę i wyrabiamy gładkie płynne ciasto. Naleśniki są lepsze gdy ciasto odstawimy przynajmniej na godzinę. Jeśli chcecie naleśniki zrobić na śniadanie, przygotujcie sobie ciasto wieczorem.

Trzepaczką mieszamy i dodajemy śmietanę i...

3. Smażenie naleśników

olej rzepakowy

Na rozgrzaną patelnię chochelką wlewamy ciasto i rozprowadzamy je po całej powierzchni patelni. Gdy ciasto zbrązowieje na spodzie i po brzegach, dolewamy odrobinę oleju (po brzegu patelni), aby naleśnik odkleił się od dna. Po chwili obracamy i smażymy na drugiej stronie na złotobrązowy kolor.

Na rozgrzaną patelnię chochelką wlewamy ciasto...

4. Serwowanie naleśników

dżem owocowy

Najszybciej jest naleśniki posmarować dżemem i zrolować. Małe dzieci tak lubią najbardziej.

Najszybciej jest naleśniki posmarować dżemem i...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się