Delikatne łososiowe szaszłyki
Szybkie rybne szaszłyki idealne na letnie grillowanie.
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,papryka,cukinia,Ryby,Przepisy na letnie grillowanie,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Ryby
Kategorie
Ryby › Przepisy na letnie grillowanie › Bezglutenowe › Bezlaktozowe › Sezon - Papryka › Sezon - Cukinia ›
Składniki
Składniki
cukinia | 200 | gramów | |
czarny pieprz mielony | - | ||
filet z łososia | 250 | gramów | |
oliwa | 1 | łyżka | |
papryka | 120 | gramów | |
sól | - |
Przepis
1.
filet z łososia 250 gramów • papryka 120 gramów • cukinia 200 gramów • sól • czarny pieprz mielony
Filety z łososia kroimy na kawałki średniej wielkości. Paprykę oczyszczamy, kroimy na kawałki. Cukinię myjemy i kroimy na plasterki. Łososiowe kawałki na przemian z cukinią i papryką nabijamy na patyczki do szaszłyków. Solimy je i posypujemy czarnym pieprzem.
2.
oliwa 1 łyżka
Szaszłyki albo grilla smarujemy oliwą z oliwek. Grill rozpalamy i szaszłyki smażymy ze wszystkich stron. Podajemy z szerokim makaronem lub kuskusem.
Smacznego!