Delikatne kakaowe naleśniki
Przepis na smaczne kakaowe naleśniki ze słodkim twarogowym nadzieniem.
przepis,fotoprzepis,miękki twaróg 20% tłuszczu,kakao proszek,Naleśniki
Naleśniki
Kategorie
Naleśniki ›
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 1 | łyżka | |
cukier puder | 1 | łyżka | |
dżem owocowy | 1 | łyżeczka | |
jajka kurze | 3 | sztuki | |
kakao proszek | 2 | łyżki | |
miękki twaróg 20% tłuszczu | 250 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 250 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 200 | gramów | |
sól | 1 | szczypta | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów |
Przepis
1. Przygotowanie kakaowego naleśnikowego ciasta
jajka kurze 3 sztuki • cukier kryształ 1 łyżka • sól 1 szczypta • śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • kakao proszek 2 łyżki
Trzepaczką mieszamy jajka z cukrem i kakaem. Stopniowo dodajemy śmietanę ...
3. Smażenie naleśników
Na rozgrzaną patelnię chochelką wlewamy ciasto i rozprowadzamy je po całej powierzchni patelni. Gdy ciasto zbrązowieje na spodzie i po brzegach, dolewamy odrobinę oleju (po brzegu patelni), aby naleśnik odkleił się od dna. Po chwili obracamy i smażymy na drugiej stronie na złotobrązowy kolor.
4. Przygotowanie nadzienia
miękki twaróg 20% tłuszczu 250 gramów • cukier puder 1 łyżka • dżem owocowy 1 łyżeczka
Twaróg mieszamy z cukrem i dżemem, albo rodzynkami.
5. Serwowanie
Naleśniki smarujemy grubszą warstwą nadzienia na jednej trzeciej powierzchni ...
6.
... i rolujemy.
Smacznego!