Delikatesowa kukurydziana sałatka
Doskonała kukurydziana sałatka z sosem tatarskim, nadaje się do półmisków z przystawkami na różne uroczystości.
przepis,fotoprzepis,szynka dietetyczna,kukurydza konserwowa,sos tatarski,Sałatki mięsne,Bezglutenowe
Sałatki mięsne
Składniki
Składniki
cebula | 1 | sztuka | |
jajka kurze | 3 | sztuki | |
ketchup | 3 | łyżki | |
kukurydza konserwowa | 270 | gramów | |
ocet | ½ | łyżki | |
ogórek konserwowy | 3 | sztuki | |
oliwa | 2 | łyżki | |
pieprz biały mielony | ¼ | łyżeczki | |
sos Worcestershire | 2 | łyżki | |
sos tatarski | 250 | gramów | |
szynka dietetyczna | 300 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki |
Przepis
1.
jajka kurze 3 sztuki
Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie przygotowujemy sobie i kroimy resztę składników.
2.
cebula 1 sztuka • ogórek konserwowy 3 sztuki • szynka dietetyczna 300 gramów • kukurydza konserwowa 270 gramów
Mniejszą cebulę, ogórki, jajka kroimy na drobno, szynkę (albo dietetyczne salami) w paski. Dodajemy kukurydzę w puszce bez zalewy.
3.
sól ½ łyżeczki • pieprz biały mielony ¼ łyżeczki • ketchup 3 łyżki • ocet ½ łyżki • sos Worcestershire 2 łyżki • sos tatarski 250 gramów • oliwa 2 łyżki
Dodajemy sól, pieprz, keczup, ocet, olej, sos Worcestershire i na koniec sos tatarski.
4.
Wszystko razem mieszamy, odkładamy do lodówki a po odstaniu podajemy ze świeżym pieczywem, albo jako dodatek do mięsa.
Smacznego!