Czekoladowo kokosowa babka z orzechami
Słodka babka pełna ulubionych smaków.
przepis,fotoprzepis,czekolada do gotowania,wiórki kokosowe,mielone orzechy włoskie,Babki
Babki
Kategorie
Babki ›
Składniki
Składniki
cukier kryształ drobny | 100 | gramów | |
cukier puder | - | ||
czekolada do gotowania | 80 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
masło | - | ||
mielone orzechy włoskie | 80 | gramów | |
mleko tłuste 3,5% | 200 | mililitrów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | - | ||
mąka luksusowa pszenna T550 | 250 | gramów | |
olej słonecznikowy | 100 | mililitrów | |
proszek do pieczenia | 2 | łyżeczki | |
wiórki kokosowe | 80 | gramów |
Przepis
3.
mąka luksusowa pszenna T550 250 gramów • cukier kryształ drobny 100 gramów • wiórki kokosowe 80 gramów • mielone orzechy włoskie 80 gramów • proszek do pieczenia 2 łyżeczki • jajka kurze 1 sztuka
Do miski wsypujemy sypkie składniki, dodajemy jajko,..
5.
Mieszamy trzepaczką i dodajemy czekoladę.
6.
Ciasto wlewamy do formy na babkę.
7.
Pieczemy 60 minut-y w temperaturze 175 °C.
Smacznego!