Cynamonowe wielkanocne ciasteczka

Długo świeże, słodkie i chrupiące kurczątka dla małych oblewających.
przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,masło,cynamon mielony,Ciasteczka,Wielkanoc
Ciasteczka
Składniki
Składniki
cukier puder | 60 233 | gramów kcal | |
cukrowe posypki kolorowe | 0 ?? | kcal | |
cynamon mielony | 1.5 19 | łyżeczki kcal | |
dżem malinowy | 0 ?? | kcal | |
jajka kurze | 1 88 | kcal | |
masło | 125 918 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 250 868 | gramów kcal | |
nasiona słonecznika | 0 ?? | kcal | |
orzechy włoskie | 0 ?? | kcal | |
wiórki kokosowe | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów • cukier puder 60 gramów • masło 125 gramów • jajka kurze 1 Ks
Mąkę, cukier, miękkie masło oraz jajka wkładamy do miski.

2.
Ugniatamy ciasto i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce do wyrośnięcia.


4.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 - 4 mm i wykrawamy kurczątka.


6.
cukrowe posypki kolorowe • wiórki kokosowe • nasiona słonecznika • dżem malinowy
...i innymi dekoracjami według fantazji. Ozdoby delikatnie do kurczątek wciskamy.

7.
Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!