Ćwikła z tuńczykiem
Cienkie plasterki gotowanego czerwonego buraczka z tuńczykiem w sosie własnym z konserwy. Proste, zdrowe i smaczne.
przepis,fotoprzepis,burak ćwikłowy,tuńczyk w kawałkach w sosie własnym,Sałatki rybne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Sałatki rybne
Składniki
Składniki
burak ćwikłowy | 150 | gramów | |
oliwa | ½ | łyżki | |
orzechy nerkowca | 10 | gramów | |
sałata polna (Roszponka) | 5 | gramów | |
sól himalajska różowa | ¼ | łyżeczki | |
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym | 75 | gramów |
Przepis
1.
burak ćwikłowy 150 gramów
Ćwikłę myjemy i wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy do miękkości około 30 -50 min (zależy od wielkości). Po ostudzeniu obieramy obieraczką do ziemniaków.
2.
Ugotowaną ćwikłę kroimy na cienkie plasterki i układamy na talerzu.
3.
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 75 gramów • sałata polna (Roszponka) 5 gramów • orzechy nerkowca 10 gramów • oliwa ½ łyżki • sól himalajska różowa ¼ łyżeczki
Dodajemy kawałki tuńczyka, ozdabiamy listkami, orzechami i doprawiamy do smaku.
Smacznego!