Cukiniowo - ziemniaczane puree
Delikatne puree o łagodnym warzywnym smaku. Podajemy jako dodatek do mięs albo ryb ...
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,cukinia,Dodatki ziemniaczane,Bezglutenowe
Dodatki ziemniaczane
Składniki
Składniki
cukinia | 700 | gramów | |
masło | 50 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 150 | mililitrów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | - | ||
ziemniaki | 700 | gramów |
Przepis
1.
ziemniaki 700 gramów • cukinia 700 gramów • sól 1 łyżeczka • woda
Ziemniaki i cukinię obieramy, kroimy na kostki i w słonej wodzie gotujemy do miękkości.
3.
mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów
Mleko podgrzewamy, dolewamy do ziemniaków i cukinii, dodajemy sól i na gładko ubijamy.
Smacznego!