PRZEPISY

Cukinia w bazyliowym cieście

Cukinia w bazyliowym cieście

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Proste i ciekawe wegetariańskie danie z cukinii.

przepis,fotoprzepis,bazylia,cukinia,Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

Składniki

Składniki

bazylia

6

??

listków

kcal

cukinia

800

144

gramów

kcal

czosnek

2

11

ząbki

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

100

48

mililitrów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

80

285

gramów

kcal

oliwa

50

440

mililitrów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta na panierowanie

mąka luksusowa pszenna T550 80 gramów  jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów

Ciasto na panierowanie przygotowujemy mieszając mąkę, jajka i mleko. Jeśli ciasto będzie nam się wydawać rzadkie, dodajemy jeszcze troszkę mąki. Jeśli wydaje nam się zbyt gęste, dodajemy trochę mleka. Ciasto musi być optymalnie gęste.

Ciasto na panierowanie przygotowujemy mieszając...

2. Przygotowanie cukinii

cukinia 800 gramów

Cukinie myjemy, obieramy, kroimy na kółeczka.

Cukinie myjemy, obieramy, kroimy na kółeczka....

3. 

sól 1 łyżeczka  czosnek 2 ząbki  bazylia 6 listków

Do ciasta na panierowanie dodajemy sól, przeciśnięty czosnek i bazylię.

Do ciasta na panierowanie dodajemy sól,...

4. Smażenie

oliwa 50 mililitrów

Każde kółeczko cukinii solimy, panierujemy w cieście, smażymy na patelni na oliwie z oliwek z obydwóch stron.

Każde kółeczko cukinii solimy, panierujemy w...

5. 

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się