Cukinia na gęsto z koperkiem
Klasyczny letni dodatek. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, kotlecikami, albo z jajkiem sadzonym.
przepis,fotoprzepis,dynia zwyczajna,słodka śmietana do gotowania,koper,Sosy
Sosy
Składniki
Składniki
Kotleciki przepis | - | ||
cebula | 100 | gramów | |
dynia zwyczajna | 1.5 | kilograma | |
koper | 2 | łyżki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 40 | gramów | |
olej słonecznikowy | 20 | mililitrów | |
sól | ½ | łyżeczki | |
słodka śmietana do gotowania | 500 | mililitrów | |
woda | 50 | mililitrów |
Przepis
2.
... przekrawamy wzdłuż na połowę i łyżką wybieramy nasionka.
3.
Potem ją trzemy.
4.
cebula 100 gramów • olej słonecznikowy 20 mililitrów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i podsmażamy na oleju.
5.
woda 50 mililitrów • sól ½ łyżeczki
Do cebuli dodajemy cukinię, solimy, podlewamy wodą i 15 minut dusimy często mieszając.
6.
słodka śmietana do gotowania 500 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 40 gramów
Mieszamy mąkę ze śmietaną i uduszoną cukinię zagęszczamy.
Smacznego!