Cielęcy gulasz z ziemniakami
Ten oto wyśmienity i gęsty gulasz wszystkim z pewnością zasmakuje.
przepis,fotoprzepis,udziec cielęcy,ziemniaki,Cielęcina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Cielęcina
Składniki
Składniki
cebula | 800 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czosnek | 2 | ząbki | |
przecier pomidorowy | 150 | mililitrów | |
smalec | 50 | gramów | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
udziec cielęcy | 800 | gramów | |
wołowy wywar | 500 | mililitrów | |
ziemniaki | 800 | gramów |
Przepis
3.
Dodajemy mięso, mieszamy i mięso smażymy aż naciągnie.
4.
czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • sól 1 łyżeczka • wołowy wywar 500 mililitrów
Solimy, pieprzymy i wlewamy wywar, albo wodę.
5.
Mieszamy i pod pokrywką, często mieszając, gotujemy około 80 minut do miękkości (długość gotowania zależy od rodzaju mięsa).
7.
sól ½ łyżeczki
Ziemniaki dodajemy do mięsa, solimy, mieszamy i 15 minut gotujemy do miękkości ziemniaków. Gulasz jest gęsty, podczas gotowania ziemniaków częściej mieszamy, aby się nie posklejały.
Smacznego!