PRZEPISY

Ciasto z borówkami i mascarpone

Ciasto z borówkami i mascarpone

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Przepis ten pozwala przygotować bez większego wysiłku cienkie i smaczne ciasto z kremem mascarpone, borówkami oraz orzechami laskowymi.

przepis,fotoprzepis,mascarpone,borówki,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

9

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta  

 

Składniki

Składniki

borówki100gramów
ciasto francuskie275gramów
cukier kryształ1.5łyżki
jajka kurze2sztuki
mascarpone250gramów
orzechy laskowe20gramów
skórka z cytryny½łyżki

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 275 gramów

Rozwałkowane ciasto francuskie kładziemy z papierem na blachę.

Rozwałkowane ciasto francuskie kładziemy z...

2. 

jajka kurze 2 sztuki

W misce mieszamy jajka...

W misce mieszamy jajka......

3. 

...i smarujemy nimi brzegi ciasta.

...i smarujemy nimi brzegi ciasta....

4. 

mascarpone 250 gramów  cukier kryształ 1.5 łyżki  skórka z cytryny ½ łyżki

Do miski wkładamy mascarpone, cukier, skórkę z cytryny, resztę jajek ...

Do miski wkładamy mascarpone, cukier, skórkę z...

5. 

... a następnie ubijamy na krem.

... a następnie ubijamy na krem....

6. 

Krem smarujemy na ciasto warstwą równomierną, ale nie do samego brzegu.

Krem smarujemy na ciasto warstwą równomierną,...

7. 

borówki 100 gramów  orzechy laskowe 20 gramów

Na krem układamy borówki oraz pokruszone orzechy laskowe. Całe orzechy można łatwo rozpołowić nożem na deseczce.

Na krem układamy borówki oraz pokruszone orzechy...

8. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C....

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się