Ciasto raz dwa
Szybkie, łatwe i lekkie ciasto dla gości.
przepis,fotoprzepis,słodka śmietana do gotowania,mandarynki (kompot),śmietana do ubijania (30-33%),Ciasta kremowe,Bezglutenowe
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
budyń waniliowy w proszku | 100 | gramów | |
mandarynki (kompot) | 350 | gramów | |
napój czekoladowy w proszku | - | ||
powidło morelowe | - | ||
słodka śmietana do gotowania | 400 | mililitrów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 500 | mililitrów |
Przepis
1.
Przygotowujemy sobie biszkoptowe ciasto na jedną blachę.
3. Wypełnienie
słodka śmietana do gotowania 400 mililitrów • mandarynki (kompot) 350 gramów • budyń waniliowy w proszku 100 gramów
Mandarynki z puszki razem z kompotem, śmietana do ubijania, budyń waniliowy bez gotowania. Wszystko razem wkładamy do miski, szczelnie zamykamy i dobrze potrząsamy.
4.
Tak przygotowane wypełnienie rozcieramy na cieście wysmarowanym dżemem.
5.
napój czekoladowy w proszku • śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów
Na wypełnienie ubijamy dwie słodkie śmietany i posypujemy startą czekoladą albo czekoladą w proszku.
Smacznego!