PRZEPISY

Ciasto porowe z serem

Ciasto porowe z serem

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Szybki i prosty przepis na słone ciasto. Wspaniały pomysł na smaczny przysmak podczas letnich dni na łonie natury lub kolację ze znajomymi, gdy za oknem siarczysty mróz.

przepis,fotoprzepis,por,ser Ementaler,ser Feta,Słone ciasta,

Słone ciasta

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

3

145

decylitry

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

150

534

gramów

kcal

oliwa

2

264

kcal

pieprz biały mielony

0

??

kcal

por

500

230

gramów

kcal

proszek do pieczenia

0

??

kcal

ser Ementaler

150

576

gramów

kcal

ser Feta

150

395

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

por 500 gramów  pieprz biały mielony  oliwa 2 pl

Dwa pory średniej wielkości kroimy w krążki i wrzucamy na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażymy przez około 10 minut dopóki nie zmiękną. Dodajemy szczyptę białego pieprzu.

Dwa pory średniej wielkości kroimy w krążki i...

2. 

jajka kurze 3 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 3 decylitry  mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów  ser Ementaler 150 gramów  ser Feta 150 gramów  proszek do pieczenia

W misce mieszamy jajka, mleko, mąkę i koper do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy starty ementaler i pokrojony w drobne kostki ser feta. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia i usmażony por.

W misce mieszamy jajka, mleko, mąkę i koper do...

3. 

Masę wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

Masę wkładamy do piekarnika i pieczemy w...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się