Ciasto porowe z serem

Szybki i prosty przepis na słone ciasto. Wspaniały pomysł na smaczny przysmak podczas letnich dni na łonie natury lub kolację ze znajomymi, gdy za oknem siarczysty mróz.
przepis,fotoprzepis,por,ser Ementaler,ser Feta,Słone ciasta,
Słone ciasta
Składniki
Składniki
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 3 145 | decylitry kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 150 534 | gramów kcal | |
oliwa | 2 264 | kcal | |
pieprz biały mielony | 0 ?? | kcal | |
por | 500 230 | gramów kcal | |
proszek do pieczenia | 0 ?? | kcal | |
ser Ementaler | 150 576 | gramów kcal | |
ser Feta | 150 395 | gramów kcal |
Przepis
1.
por 500 gramów • pieprz biały mielony • oliwa 2 pl
Dwa pory średniej wielkości kroimy w krążki i wrzucamy na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażymy przez około 10 minut dopóki nie zmiękną. Dodajemy szczyptę białego pieprzu.

2.
jajka kurze 3 sztuki • mleko półtłuste 1,5% 3 decylitry • mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów • ser Ementaler 150 gramów • ser Feta 150 gramów • proszek do pieczenia
W misce mieszamy jajka, mleko, mąkę i koper do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy starty ementaler i pokrojony w drobne kostki ser feta. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia i usmażony por.

3.
Masę wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

Smacznego!