PRZEPISY

Ciasto owocowe z galaretką kefirową

Ciasto owocowe z galaretką kefirową

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Letnie orzeźwiające ciasto.

przepis,fotoprzepis,kefir,śmietana do ubijania (30-33%),Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

30

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku40gramów
cukier puder320gramów
cukier waniliowy12gramów
cytryna1sztuka
jajka kurze6sztuk
kefir1000gramów
mąka chlebowa pszenna T750200gramów
olej słonecznikowy150mililitrów
różne owoce800gramów
skórka z cytryny-
sól-
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów
Żelatyna100gramów

 

Przepis

1. 

jajka kurze 6 sztuk  cukier puder 190 gramów  cukier waniliowy 12 gramów

Do miski wsypujemy cukier i cukier waniliowy oraz dodajemy jajka. Wszystko ubijamy ręczną trzepaczką.

Do miski wsypujemy cukier i cukier waniliowy oraz...

2. 

skórka z cytryny  olej słonecznikowy 150 mililitrów

Do miski dodajemy skórkę z jednej cytryny i olej.

Do miski dodajemy skórkę z jednej cytryny i...

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów  budyń waniliowy w proszku 40 gramów  sól

W drugiej misce mąkę mieszamy z budyniem w proszku oraz szczyptą soli. Masę mączną łączymy z mokrą.

W drugiej misce mąkę mieszamy z budyniem w...

4. 

Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blachę. Pieczemy w temperaturze 180 °C przez około 25 minut.

Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i...

5. 

kefir 1000 gramów  cytryna 1 sztuka  cukier puder 130 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  Żelatyna 100 gramów  różne owoce 500 gramów

Kefir mieszamy z cukrem pudrem, skórką z jednej cytryny (nie spryskanej środkami chemicznymi) oraz sokiem z cytryny. Masę podgrzewamy. Ubijamy śmietanę, którą razem z żelatyną (przygotowaną zgodnie z instrukcjami zamieszczonymi na opakowaniu) dodajemy do letniej kefirowej masy. Dodajemy kawałki owoców. Kefir powinien być nieco podgrzany, aby udało się rozmieszać żelatynę.

Kefir mieszamy z cukrem pudrem, skórką z jednej...

6. 

różne owoce 300 gramów

Nadzienie rozsmarowujemy na upieczony spód, posypujemy kawałkami różnych owoców, odstawiamy na około 3 godziny do schłodzenia, do lodówki.

Nadzienie rozsmarowujemy na upieczony spód,...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się