PRZEPISY

Ciasto budyniowe z nektarynkami

Ciasto budyniowe z nektarynkami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Popularna przekąska, prosta w przygotowaniu. Jest świeża i wspaniale smakuje.

przepis,fotoprzepis,nektarynki,Galaretka tortowa,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

15

Masa porcji

242 g

Energia porcji

437 kcal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

Galaretka tortowa

500

1850

gramów

kcal

budyń waniliowy w proszku

120

426

gramów

kcal

cukier kryształ

300

1206

gramów

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

½

240

litra

kcal

mleko tłuste 3,5%

1

640

litr

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

400

1424

gramów

kcal

nektarynki

600

216

gramów

kcal

olej słonecznikowy

2

270

łyżki

kcal

proszek do pieczenia

8

6

gramów

kcal

 

Przepis

1. Spód ciasta

mąka luksusowa pszenna T550 400 gramów  cukier kryształ 300 gramów  jajka kurze 3 sztuki  mleko półtłuste 1,5% ½ litra  olej słonecznikowy 2 łyżki  proszek do pieczenia 8 gramów

Wszystkie składniki dobrze mieszamy, aby powstało gładkie, w miarę płynne ciasto.

Wszystkie składniki dobrze mieszamy, aby...

2. 

Ciasto wlewamy na brytfannę posypaną na dnie mąką i pieczemy przez około 30 minut w 180°C we wcześniej nagrzanym piekarniku. Po około 10 minutach pieczenia ciasto nakłuwamy, aby nie tworzyły się pęcherzyki powietrza.

Ciasto wlewamy na brytfannę posypaną na dnie...

3. Warstwa budyniu

mleko tłuste 3,5% 1 litr  budyń waniliowy w proszku 120 gramów

Z litra mleka i trzech budyni w proszku gotujemy gęsty krem (zgodnie z instrukcją), bez dodatku cukru.

Z litra mleka i trzech budyni w proszku gotujemy...

4. 

Krem budyniowy po ugotowaniu odstawiamy na parę minut, wylewamy na wystudzone ciasto i rozsmarowujemy po całej powierzchni.

Krem budyniowy po ugotowaniu odstawiamy na parę...

5. Owocowy wierzch

nektarynki 600 gramów

Nektarynki pozbawiamy pestek i kroimy na cienkie plasterki.

Nektarynki pozbawiamy pestek i kroimy na cienkie...

6. 

Plastry owoców układamy na całej powierzchni warstwy budyniowej.

Plastry owoców układamy na całej powierzchni...

7. 

Galaretka tortowa 500 gramów

Postępując zgodnie z instrukcjami na opakowaniu przygotowujemy 500 ml galaretki tortowej i rozprowadzamy równomiernie na powierzchni, tak aby zakryć owoce.

Postępując zgodnie z instrukcjami na opakowaniu...

8. 

Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, aby ciasto stężało.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się