Chrzanowy sos
Prosty i ulubiony sos, który klasycznie najbardziej smakuje z gotowanym wołowym mięsem i z knedlem.
przepis,fotoprzepis,chrzan świeży -korzeń,Sosy
Sosy
Kategorie
Sosy ›
Składniki
Składniki
chrzan świeży -korzeń | - | ||
cukier kryształ | 1 | łyżeczka | |
masło | 2 | łyżki | |
mleko tłuste 3,5% | 1 | litr | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 1.5 | łyżki | |
ocet | 1 | łyżeczka | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów |
Przepis
4.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • sól 1.5 łyżeczki • cukier kryształ 1 łyżeczka • ocet 1 łyżeczka • chrzan świeży -korzeń
Wlewamy śmietanę, dodajemy sól, troszkę cukru, ocet i chrzan według smaku. Chrzan możemy użyć świeży, albo nakładany.
Smacznego!