Cheddar szynkowe różyczki
Doskonała słona przekąska do wina.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,ser cheddar,szynka wieprzowa,Słone przekąski,Przekąski
Słone przekąski
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
jajka kurze | - | ||
olej słonecznikowy | - | ||
przecier pomidorowy | 50 | mililitrów | |
ser cheddar | 100 | gramów | |
szynka wieprzowa | 200 | gramów |
Przepis
1.
ser cheddar 100 gramów • szynka wieprzowa 200 gramów
Ser trzemy a ze szynki wykrawamy kółeczka o średnicy 7 cm.
2.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy, przekładamy na stolnicę posypaną mąką i rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm. Z ciasta wykrawamy kółeczka o średnicy 7 cm.
3.
3 kółeczka przekładając kładziemy na siebie.
4.
przecier pomidorowy 50 mililitrów
Delikatnie smarujemy przecierem pomidorowym, kładziemy 2 kółeczka szynki i posypujemy serem.
5.
Kółeczka zawijamy w roladę i przekrawamy na połowę.
6.
jajka kurze • olej słonecznikowy
Układamy w natłuszczonej formie na muffiny, ciętą stroną w dół. Po wierzchu różyczki delikatnie rozwijamy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
7.
Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.
Smacznego!